Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο - ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ζωή ενός Μεγάλου+ Βίος αγ. Βαρβάρας+ αγ. Αικατερίνης/Ευγενίας+ Συμεών/Δανιήλ Στυλιτών+ αγ. Νικολάου+ αγ. Σπυρίδωνος Θαυματουργού/Ιωάννου Ελεήμονος

Και τα 6 βιβλία από 28€ -> 20€

Η ζωή ενός Μεγάλου+ Βίος αγ. Βαρβάρας+ αγ. Αικατερίνης/Ευγενίας+ Συμεών/Δανιήλ Στυλιτών+ αγ. Νικολάου+ αγ. Σπυρίδωνος Θαυματουργού/Ιωάννου Ελεήμονος
Η ζωή ενός Μεγάλου+ Βίος αγ. Βαρβάρας+ αγ. Αικατερίνης/Ευγενίας+ Συμεών/Δανιήλ Στυλιτών+ αγ. Νικολάου+ αγ. Σπυρίδωνος Θαυματουργού/Ιωάννου Ελεήμονος Η ζωή ενός Μεγάλου+ Βίος αγ. Βαρβάρας+ αγ. Αικατερίνης/Ευγενίας+ Συμεών/Δανιήλ Στυλιτών+ αγ. Νικολάου+ αγ. Σπυρίδωνος Θαυματουργού/Ιωάννου Ελεήμονος Η ζωή ενός Μεγάλου+ Βίος αγ. Βαρβάρας+ αγ. Αικατερίνης/Ευγενίας+ Συμεών/Δανιήλ Στυλιτών+ αγ. Νικολάου+ αγ. Σπυρίδωνος Θαυματουργού/Ιωάννου Ελεήμονος Η ζωή ενός Μεγάλου+ Βίος αγ. Βαρβάρας+ αγ. Αικατερίνης/Ευγενίας+ Συμεών/Δανιήλ Στυλιτών+ αγ. Νικολάου+ αγ. Σπυρίδωνος Θαυματουργού/Ιωάννου Ελεήμονος

Ομότιμου καθ. Στυλιανού Παπαδόπουλου

Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Συμεών του Μεταφραστού

Σύνολο σελίδων:1314

Διαστάσεις:14x21,20x25,14x21,14x21,4x21,14x21

Κωδικός:99.99.007

Κατηγορία:Προσφορές

Τιμή: 20€

Μη διαθέσιμο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  1. Αφηγηματική βιογραφία του Βασιλείου του Μεγάλου με την επιστημονική σφραγίδα του αειμνήστου πατρολόγου Στ. Παπαδόπουλου.
  2. Ο βίος και το μαρτύριο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας όπως τον συνέγραψε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γεν. Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, με πληροφορίες για το ναό της Αγ. Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο Αττικής και παράρτημα ιερών κειμηλίων του ναού.
  3. Ο βίος και το μαρτύριο των αγίων Αικατερίνης και Ευγενίας. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν Ασματικές Ακολουθίες των ανωτέρω αγίων.
  4. Σειρά: ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ Συμεών του Μεταφραστού. Εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια, πραγματολογικά στοιχεία, παραπομπές υπό Γεωργίου Δ. Παπαδημητρόπουλου και με επιλογή Ασματικών Ακολουθιών.
  5. Ο συγγραφέας αποδίδει στη νεοελληνική γλώσσα το Βίο του αγίου Νικολάου, που έγραψε πριν από χίλια περίπου χρόνια ο περίφημος βυζαντινός αγιολόγος Συμεών ο Μεταφραστής και περιλαμβάνεται στον 116ο τόμο της Ελληνικής Πατρολογίας του Migne.(Εισαγωγή-Μτφρ-Σχόλια Γ. Παπαδημητρόπουλου)
  6. Σειρά: ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ Συμεών του Μεταφραστού. Εισαγωγή, μετάφραση, σχόλια, πραγματολογικά στοιχεία, παραπομπές υπό Γεωργίου Δ. Παπαδημητρόπουλου και με επιλογή Ασματικών Ακολουθιών.
Ο πρώτος τόμος του έργου του Ομότιμου Κοσμήτορα του Ορθοδόξου Σεμιναρίου του Αγ. Βλαδίμηρου πρεσβ. Θωμά Χόπκο για την Ορθόδοξη πίστη πραγματεύεται το ορθόδοξο Δόγμα, μέσω σχολίων στο Σύμβολο της Πίστεως, και τη Λατρεία με ερμηνεία του λατρευτικού βίου της Εκκλησίας.
Ο δεύτερος τόμος του έργου του Ομότ. Κοσμήτορα του Ορθοδόξου Σεμιναρίου του Αγ. Βλαδίμηρου πρεσβ. Θωμά Χόπκο για την Ορθόδοξη πίστη είναι αφιερωμένος στη βιβλική ερμηνεία, στα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του Χριστιανισμού και στην ορθόδοξη πνευματικότητα.
Θεολογικό δοκίμιο που πραγματεύεται την ορθόδοξη διδασκαλία ότι ο Τριαδικός Θεός είναι η πηγή του φωτός, ο φωτισμός των ψυχών και των σωμάτων των πιστών. Ο συγγραφέας παρουσιάζει όλες τις εκφράσεις αυτής στη βιβλική και πατερική παράδοση, καθώς και στον λειτουργικό βίο της Εκκλησίας.
Το ίδιο το μήνυμα του Ευαγγελίου αποτελεί ελπίδα και χαρά για το παρόν και τα έσχατα του επιγείου βίου. Η Ανάσταση και η Ανάληψη του Κυρίου, η καταπάτηση δηλ. του θανάτου, σημαίνει επικράτηση της ζωηφόρου χαράς και της ελπίδας για το άνθρώπινο γένος ότι στα έσχατα μάς προσμένει ο Κύριος και ο Σωτήρας μας. Μία αισιόδοξη μελέτη που στην εποχή της απογοήτευσης, της θλίψης και της κατήφειας που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο έρχεται να μας υπενθυμίσει το χαρμόσυνο μήνυμα του ΕυαγγελίΈνα έργο στο οποίο παρουσιάζεται η δοξολογική συλλογή προς τον Θεό, η οποία στην μετάφραση των Ο΄ της Π. Διαθήκης καλείται «Ψαλμοί» και χρησιμοποιείται ευρέως στις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Στο έργο αναλύονται η μορφή των Ψαλμών, η χρήση τους στη θεία Λατρεία, η επίδρασή τους στη ζωή των πιστών, ενώ παρατίθεται συνοπτική ερμηνεία και σχολιασμός τους.Η ερμηνεία του βιβλίου των Ψαλμών, στο οποίο η ελευθερία του πιστού ταυτίζεται με το θείο θέλημα και τη θεία χάρη, τον μεστό λόγο και την ορθόδοξη πνευματικότητα του αειμνήστου Μητροπολίτου Αχελώου, κυρού Ευθυμίου. Πρόκειται για μελέτημα σχετικό με τη θεολογία της αληθινής προσευχής, η οποία δεν πρέπει να αποσκοπεί στην εκζήτηση της χάριτος του Θεού για την ικανοποίηση των προσωπικών μας θέλω, αλλά στην ταύτισή μας με τον ίδιο τον Θεό, τη Βασιλεία Του και τη Δικαιοσύνη Οι 150 ψαλμοί του Δαυίδ και οι εννέα ωδές (μεσαίο σχήμα)