Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο - ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περί επιμελείας ψυχής+Η μετάνοια κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο+Η ελπίδα+Αμαρτία και λύτρωση

Και τα 4 βιβλία 13€

Περί επιμελείας ψυχής+Η μετάνοια κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο+Η ελπίδα+Αμαρτία και λύτρωση
Περί επιμελείας ψυχής+Η μετάνοια κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο+Η ελπίδα+Αμαρτία και λύτρωση Περί επιμελείας ψυχής+Η μετάνοια κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο+Η ελπίδα+Αμαρτία και λύτρωση Περί επιμελείας ψυχής+Η μετάνοια κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο+Η ελπίδα+Αμαρτία και λύτρωση Περί επιμελείας ψυχής+Η μετάνοια κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο+Η ελπίδα+Αμαρτία και λύτρωση

Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως

Μητρ. Αυλώνος Μουστάκα Χριστοδούλου

Γεωργίου Σωτηρίου

Γεωργίου Σωτηρίου

Σύνολο σελίδων:632

Διαστάσεις:12 x 19, 11 x 17, 11 x 17, 11 x 17

Κωδικός:99.99.007

Κατηγορία:Προσφορές

Τιμή: 13€

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  1. Οι μνημειώδεις για την ορθόδοξη ποιμαντική του 20ου αιώνα ένδεκα ομιλίες του αγίου σχετικά με τη φύση της ψυχής, τους τρόπους επιμελείας της και τη βιωματική σχέση που αναπτύσσει με τον Τριαδικό Θεό στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.
  2. Η μετάνοια συγκαταλέγεται στα επτά μυστήρια της Εκκλησίας και έχει κεφαλαιώδη σημασία στο σωτηριολογικό σχέδιο του Θεού. Εγείρονται όμως σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την φύση και τον σκοπό του μυστηρίου αυτού. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, δίδει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αναλύοντας έννοιες όπως αμαρτία, βάπτισμα, μετάνοια και εξομολόγηση.
  3. Το θείο δώρο της ελπίδας στην Αγία Γραφή και την ιερά Παράδοση.
  4. Το βιβλίο, χωρισμένο σε 9 ενότητες (η αμαρτία, η μετάνοια, η συγχώρηση, οι πειρασμοί και η αντιμετώπισή τους, η τιμωρία της αμαρτίας, το πρώτο αμάρτημα, ο Λυτρωτής Ιησούς, Θεία Χάρη και αμαρτία, οι χριστιανοί στον κόσμο) εισάγει με τον αρτιότερο τρόπο στο μεγάλο θέμα της αμαρτίας αλλά και της λύτρωσης δια του Ιησού Χριστού. Στο τέλος του έργου παρατίθενται συμβουλές για μετάνοια και σύγχωρηση.
Ο πρώτος τόμος του έργου του Ομότιμου Κοσμήτορα του Ορθοδόξου Σεμιναρίου του Αγ. Βλαδίμηρου πρεσβ. Θωμά Χόπκο για την Ορθόδοξη πίστη πραγματεύεται το ορθόδοξο Δόγμα, μέσω σχολίων στο Σύμβολο της Πίστεως, και τη Λατρεία με ερμηνεία του λατρευτικού βίου της Εκκλησίας.
Ο δεύτερος τόμος του έργου του Ομότ. Κοσμήτορα του Ορθοδόξου Σεμιναρίου του Αγ. Βλαδίμηρου πρεσβ. Θωμά Χόπκο για την Ορθόδοξη πίστη είναι αφιερωμένος στη βιβλική ερμηνεία, στα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας του Χριστιανισμού και στην ορθόδοξη πνευματικότητα.
Θεολογικό δοκίμιο που πραγματεύεται την ορθόδοξη διδασκαλία ότι ο Τριαδικός Θεός είναι η πηγή του φωτός, ο φωτισμός των ψυχών και των σωμάτων των πιστών. Ο συγγραφέας παρουσιάζει όλες τις εκφράσεις αυτής στη βιβλική και πατερική παράδοση, καθώς και στον λειτουργικό βίο της Εκκλησίας.
Το ίδιο το μήνυμα του Ευαγγελίου αποτελεί ελπίδα και χαρά για το παρόν και τα έσχατα του επιγείου βίου. Η Ανάσταση και η Ανάληψη του Κυρίου, η καταπάτηση δηλ. του θανάτου, σημαίνει επικράτηση της ζωηφόρου χαράς και της ελπίδας για το άνθρώπινο γένος ότι στα έσχατα μάς προσμένει ο Κύριος και ο Σωτήρας μας. Μία αισιόδοξη μελέτη που στην εποχή της απογοήτευσης, της θλίψης και της κατήφειας που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο έρχεται να μας υπενθυμίσει το χαρμόσυνο μήνυμα του ΕυαγγελίΈνα έργο στο οποίο παρουσιάζεται η δοξολογική συλλογή προς τον Θεό, η οποία στην μετάφραση των Ο΄ της Π. Διαθήκης καλείται «Ψαλμοί» και χρησιμοποιείται ευρέως στις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Στο έργο αναλύονται η μορφή των Ψαλμών, η χρήση τους στη θεία Λατρεία, η επίδρασή τους στη ζωή των πιστών, ενώ παρατίθεται συνοπτική ερμηνεία και σχολιασμός τους.Η ερμηνεία του βιβλίου των Ψαλμών, στο οποίο η ελευθερία του πιστού ταυτίζεται με το θείο θέλημα και τη θεία χάρη, τον μεστό λόγο και την ορθόδοξη πνευματικότητα του αειμνήστου Μητροπολίτου Αχελώου, κυρού Ευθυμίου. Πρόκειται για μελέτημα σχετικό με τη θεολογία της αληθινής προσευχής, η οποία δεν πρέπει να αποσκοπεί στην εκζήτηση της χάριτος του Θεού για την ικανοποίηση των προσωπικών μας θέλω, αλλά στην ταύτισή μας με τον ίδιο τον Θεό, τη Βασιλεία Του και τη Δικαιοσύνη Οι 150 ψαλμοί του Δαυίδ και οι εννέα ωδές (μεσαίο σχήμα)